به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، در دیدار با مدیران سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و جمعی از مدیران استانی که امروز در سالن شهید باهنر استانداری برگزار شد، علیرضا رزمحسینی بر شرایط نسبتا خوب استان در حوزه گوهرسنگها اشاره و تصریح کرد: باید موانع واردات و صادرات رفع و زمینه برای فعالیت در این حوزه مهیا شود.
استاندار خراسان رضوی به پیشینه خراسان در این نوع فعالیتها پرداخت و گفت: نامگذاری مشهد به عنوان شهر جهانی گوهرسنگها را به فال نیک میگیریم و تلاش خواهیم کرد این رشته از فعالیتها گسترش پیدا کند.
وی با تأکید بر جلوگیری از خامفروشی گفت: در اولین مرحله باید از مرز دوغارون سنگ خام وارد کنیم و فرآوری آن را در ایران انجام دهیم.
رزمحسینی بر ضرورت پیگیری مباحث اکتشاف، آموزش و حمایت از کسبوکارهای خرد تأکید کرد و گفت: زمینه برای گسترش و توسعه این حوزه از فعالیتهای اقتصادی در استان بسیار مناسب است.
استاندار خراسان رضوی نکته ممتاز دولت در این بخش را تسهیلگری و حمایت دانست و افزود: از همین حالا باید به صورت خاص به سمت بخش خصوصی حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه ۹۵ درصد از فعالیت اقتصادی در خراسان رضوی از طرف بخش خصوصی است، گفت: استان به خوبی از این قابلیت برخوردار است و ما آمادگی داریم از هر فعالیت بخش خصوصی در این حوزه حمایت کنیم.
وی نسبت به آغاز واردات سنگ خام در ایران از استان خراسان رضوی ابراز امیدواری کرد و گفت: با همکاری ایمیدرو تسهیلگری واردات را فعال خواهیم کرد و از ظرفیتهای استان به خوبی بهره خواهیم برد.
در بخش دیگری از این جلسه خداداد غریبپور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیز مشهد را اولین شهر در حوزه سنگهای قیمتی دانست و تصریح کرد: متأسفانه بخش قابل توجهی از سنگها به شکل خام و به صورت قاچاق از کشور خارج میشود.
وی از این که هیچ سازمانی تصدی امر آموزش و اکتشاف در حوزه سنگهای قیمتی را بر عهده ندارد، ابراز تأسف کرد و گفت: ما در این زمینه ۴ کمیته تشکیل دادیم و در صورت به نتیجه رسیدن طرح ۵۰۰ هزار شغل در ۲۸۰ حرفه ایجاد خواهد شد.
همچنین علیرضا شهیدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز از فقدان آگاهی نسبت به ثروتهای ملی انتقاد کرد و گفت: مشکل اصلی در سنگهای قیمتی ثبت نشدن آنهاست.
وی بر همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برای شناسایی مناطق برخوردار از سنگهای قیمتی تأکید کرد و افزود: باید بتوانیم از این مناطق حمایت کنیم و امنیت شغلی به وجود آوریم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز از وجود سنگهای قیمتی فراوان در استان و زائرین گسترده در شهر مشهد گفت و یادآور شد: با وجود ظرفیتهای فراوان تنها بخشی از تولیدات جواهرآلات و سنگهای قیمتی فرآوری و به فروش می رسد.
علی رسولیان نیز در این جلسخ به امضای تفاهمنامه میان استانداری خراسان رضوی و ایمیدرو برای تأسیس بازارچه گوهرسنگها اشاره کرد و گفت: در خراسان رضوی تولیدکنندگان بسیار خوبی داریم که با امکانات بسیار اندک مشغول فعالیت هستند و این بازارچه میتواند به همه این فعالیتها سامان دهد.
استاندار خراسان رضوی بر حرکت به سوی بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: نکته ممتاز دولت جایگزین کردن تسهیلگری و حمایت با تصدیگری است.
نظر شما